Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Veidas iš ledo

Tikriausiai girdėjote Marijono Mikutavičiaus dainą apie damą pamilusį  vyrą, kurios
,,Veidas iš ledo, kūnas iš plieno,
Ugnis iš akių… ugnis iš akių…"
Jei norite kūno iš plieno – reikia sportuoti, jei norite ugnies iš akių – reikia skaityti, o jei norite veido iš ledo – reikia naudoti ledo kubelius. Ryte ir vakare.
Kaip paruošti ledo?
Labiausiai tinka tyras, šaltinio ar šulinio vanduo. Jei neturite tokio vandens, reikia vandenį filtruoti ir išvalyti, distiliuoti, o geriausia nusipirkti iš vaistinės arba naudoti mineralinių medžiagų turintį, negazuotą (mažo druskingumo) vandenį. Jei negalite įsigyti šio vandens, jums reikia naudoti iš anksto išvalytą vandenį. 
Jei paruošėte kosmetinį ledą su žolelių, vaisių ir daržovių sultimis, geriausiai ji suvartoti per dieną, nes toks ledas greitai suges.
Indikacijos arba kiek vartoti?
Ledas yra pigus, bet efektyvus odos standrinimo būdas. Brandžiai odai jis ypač naudingas, tačiau ledukus rekomenduojama naudoti ir tada, kai senatviniai požymiai dar nėra labai ryškūs. Ledukai padeda ir tuomet, kai oda yra sausa, pleiskanoja.
Kada vartoti ledukus?
Nepatartina naudoti ledukus, kai lauke labai šalta, nes oda bus per daug atšaldoma. Taip pat nepatartina vartoti žmonėms, kurių oda yra labai sudirgusi, išsausėjusi.
Ledas odos tipams
Normaliai odai labiausiai tinka ledas su gysločio ar kraujažolės sultimis. Į vandenį galima įdėti šiek tiek balinimo priemonės. Siūlome išvirti nedidelį kiekį ryžių dideliame puode vandens be prieskonių. Kai ryžiai išvirs, perleisti vandenį per sietelį. Gautą vandenį užšaldyti ir suvartoti per tris dienas.
Sausai odai tinka žolių, uogų ir vaisių sulčių ledas. Tinka gudobelės, kiaulpienės šaknų nuoviras, raudonos uogos ir t.t. Geriausia koncentracija – trys šaukštai uogų užpilti dviem stiklinėm šalto, filtruoto vandens. Sausai odai labai tinka šermukšniai. Du šaukštus uogų užpilti stikline karšto vandens, palaikyti valandą ir užšaldyti. Tokį ledą reikia suvartoti per penkias dienas.
Riebiai odai labiausiai tinka medetkos, asiūkliai. Ruošiant ledą iš šių žolelių, galima įlašinti keletą lašų agurkų ar citrinų sulčių. Šios sultys ledo galiojimo terminą sumažina iki dienos ar dviejų.
Kodėl veidui tinka ledas?
Masažą su ledu lengva atlikti namuose, nes ledo lengvai galime pasigaminti pačios. Masažas su šaltu leduku aktyvina medžiagų apykaitą, kraujas ima greičiau cirkuliuoti, sulėtėja senėjimo procesai, sustangrėja kaklo, iškirptės oda, iš audinių lengviau pasišalina atliekos, palaikomas raumenų tonusas. Pamasažuokite odą leduku ir efektas bus toks pats, tartum veido oda butų pusvalandį paplušėjusi sporto salėje. Nuolat atliekant masažą ledukais, oda bus elestinga, jauna ir elastinga.
Kaip masažuoti veidą su ledo kubeliais
Veidas turi būti švarus. Per procedūrą asmuo turi būti ramus ir atpalaidavęs veido raumenis. Masažuoti reikia tas vietas, kuriuose yra raukšlės: kakta, aplink akis, skruostai, burna, smakras ir kaklas.
Masažo kryptys:
  • nuo smakro vidurio iki apatinio žandikaulio į ausies spenelio pusę; 
  • nuo viršutinės lūpos į ausies kaušelio viršų;
  • nuo vidinio akies kampo iki išorinio akies kampo;
  • nuo kaktos vidurio išilgai antakių ir galvos plaukų linijos iki smilkinių;
  • pakelti smakrą aukštyn ir braukyti leduką aukštyn;
  • tada nuo kaklo braukyti žemyn.
Odos kontaktas su leduku neturi viršyti penkių sekundžių, visa procedūra gali trukti nuo dviejų iki penkių minučių. Po masažo odą reikėtų patepti aliejumi.
Problematiška oda ir ledo kosmetika

Išsiplėtusios poros padeda susiaurinti toks receptas:
* 1 / 3 spanguolių sulčių;
* 1 / 3 mėlynių sulčių;
* 1 / 3 citrinų sulčių;
* 1 puodelis verdančio vandens
1 arbatinį šaukštelį sulčių mišinio užpilkite puodeliu verdančio vandens, gerai sumaišykite ir supilkite į ledukų formelę.
Jei norite išbalti oda, jums tiks toks receptas:
* 2 šaukštai ryžių; 
* 500 ml. vandens
Užvirkite ryžių 500 ml. vandens be prieskonių. Kai ryžiai bus išvirę, perkoškite juos per sietelį. Gautą nuovirą atvėsinkite ir supylę į formeles dėkite į šaldymo kamerą.
Patinimą aplink akis pašalins toks receptas:
* 1 / 4 juodos arbatos;
* 1 / 4 žaliosios arbatos;
* 1 / 4 džiovintų ramunėlių;
* 1 / 4 jonažolės;
* 1 puodelis verdančio vandens
Vieną valgomąjį šaukštą žolelių mišinio užpilti virinto vandens stikline, palaikyti valandą, tada supilti į formeles ir padėti į šaldymo kamerą.
Spuogus naikinti padeda ledas su morkų sultimis. Mišinys gaminamas santykiu santykiu 3:1. Dažnai tokio ledo vartoti nereikėtų, nes oda įgaus gelsvą atspalvį.
Probleminei odai labai tinka ledo kubeliai iš alavijo sulčių, bulvių, ąžuolo žievės arba lauro lapų nuoviro.
Maišelių po akimis padeda atsikratyti šaldytas pienas. Labiausiai tinka šviežias arba pieno milteliai. 
Sėkmės mėgaujantis šalčiu!

ŠALTINIS: http://www.ekodiena.lt/veidas-is-ledo/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą