Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Medus odos ir plaukų priežiūrai



Medus kaip kosmetikos priemonių ingredientas turi ilgą istoriją. Tikima, kad senovės Egipto karalienė Kleopatra maudydavosi pieno ir medaus voniose, Romos imperatoriaus Nerono žmona medaus ir pieno kokteiliu tepdavo veidą, kad išsaugotų savo grožį ir jaunystę.
XIX a. pabaigoje medus pradėtas naudoti komercinėje kosmetikos pramonėje, dėl savo savybės palaikyti odos drėgmę. Šiais laikais, kai natūrali kosmetika tampa vis populiaresnė, medus atsiranda – produktų sudedamoji dalis.
Kosmetines priemones su medumi visai nesunkiai galima pasigaminti namuose. Medus drėkina odą ir stabdo jos senėjimą. Jis žmogaus odą daro minkštesnę ir elastingesnę. Medus ištirpsta vandenyje, todėl toms moterims, kurioms nemalonus medaus lipnumas, taip pat verta pamąstyti apie medaus procedūras. Medus tinka visų tipų odai, net pačiai jauriausiai. Namų sąlygomis pagaminti medaus mišiniai gali apsaugoti jūsų odą nuo pleiskanojimo.
Pateikiame kelis receptus, kuriuos lengvai pasigaminsite namų sąlygomis.
Drėkinanti medaus kaukė
2 arbatinius šaukštelius medaus sumaišykite su 2 arbatiniais grietinėlės. Gauta mase ištepkite veidą ir laikykite 10 minučių.
Medaus ir obuolių odos šveitiklis
Obuolių ir medaus mišinyje iš obuolių išsiskiria natūralios rūgštys, kurios puikiai nušveičia odą, o medus apsaugo nuo sudirginimo. Sutrinkite nuluptą obuolį pašalintomis sėklytėmis su šaukštu medaus ir gerai išmaišykite. Gautą masę tepkite ant veido ir švelniai šveisdami nuvalykite nuo veido po 15 minučių.
Medaus valomasis šveitiklis
Sumaišykite 1 šaukštą medaus, 1 šaukštą smulkiai sutrintų migdolų ir pusę arbatinio šaukštelio citrinų sulčių. Jei norite, kad šveitiklis būtų tirštesnis ir grūdėtesnis, įberkite 2 šaukštus avižinių kruopų. Gauta mase masažuokite savo veidą. Baigę nuplaukite šiltu vandeniu. Dėmesio – įsitikinkite, kad migdolų riešutai yra gerai susmulkinti, nes kitaip galite sužaloti savo odą.
Medaus valomasis šveitiklis
Sumaišykite 2 puodelius medaus su 2 puodeliais rupios druskos ir įpilkite pusę puodelio jojobos arba migdolų aliejaus. Masę pilkite ant odos ir trinkite ją kempinėle. Druska pašalins pažeistą arba pasenusią odą, o medus apsaugos sveiką ir drėkins.
Medaus lūpų balzamas
Sumaišykite puodelį bičių vaško, su dviem šaukštais medaus ir puodeliu aliejaus iš jojobos arba vynuogių sėklų. Gautą masę sudėkite į puodą ir jį patalpinkite kitame puode su karštu vandeniu. Truputėlį pavirinkite. Kai masė ištirps ją gerai išmaišykite ir įdėkite į jums patogią talpą. Atvėsusiu balzamu tepkite lūpas.
Plaukų kondicionierius iš medaus
Sumaišykite 1/4 puodelį medaus, 1-2 šaukštus alyvų aliejaus ir ¼ alijošių gelio. Gautą masę tepkite ant plaukų ir laikykite 30 minučių. Po to įprastai nuskalaukite šampūnu.
Medaus priemonė, suteikianti plaukams blizgesio
Vieną šaukštą medaus sumaišykite su puse litro vandens. Įprastiniu būdu išsiplovus galvą gauta mikstūra praskalaukite plaukus ir leiskite jiems nudžiūti.
Medaus plaukų minkštiklis
Sumaišykite ¼ indelio medaus su 1 puodeliu vandens ir palikite mikstūrą pastovėti 1 valandą. Tada pridėkite 1 šaukštą alyvų aliejaus ir gauta mikstūra išsitrinkite sausus plaukus. Dar po valandos išplaukite galvą šampūnu. Medus sukuria natūralų peroksidą, todėl plaukai tampa šviesesni. Taip pat medus apsaugo galvos odą nuo pažeidimų.
Medaus vonia
Į šiltu vandeniu prileistą vonią įpilkite ¼ puodelio medaus. Medus ištirps vandenyje ir minkštins jūsų odą.
Medaus ir pieno vonia
Jei norite maudytis tarsi Kleopatra, sumaišykite 1/3 puodelio medaus su 1 puodeliu pieno arba grietinėlės ir gautą mišinį įpilkite į vonios vandenį. Jei norite, galite įdėti natūralių kvapų, pavyzdžiui, šaukštelį levandos žiedų.
Kūno odos priežiūra medumi
Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį medaus su 1 arbatiniu šaukšteliu aliejaus ir įpilkite ¼ arbatinio šaukštelio citrinų sulčių. Gautu mišiniu tepkite kūną ir po 10 minučių nuplaukite.

ŠALTINIS: http://www.alfa.lt/straipsnis/10398810/Medus.odos.ir.plauku.prieziurai=2010-08-05_16-08/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą