Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Avokadų aliejus

Šis aliejus gaunams iš avokadų vaisių minkštimo. Pasižymi stipriomis, odos senėjimą lėtinančiomis, savybėmis. Gerai susigeria ir labai tinka sausai bei paakių odai prižiūrėti.
Avokado gimtinė yra Centrinė Amerika. Rašytiniai šaltiniai liudija, jog šį vaisių (tiksliau jo minkštimą) naudojo actekai norėdami apsaugoti odą nuo atšiaurių vėjų; taip pat gamindavo odos senėjimą lėtinančius ir plaukų augimą skatinančius tepalus.
Aliejuje gausu oleininės rūgšties, karotinoidų, bei kitų odą maitinančių ir saugančių elementų. Nerafinuotas, šalto spaudimo avokadų aliejus yra tamsiai žalios spalvos ir lengvo bei švelnaus kvapo; gana tirštas, gerdamasis į odą ant jos palieka ploną apsauginį sluoksnį, tad padeda apsaugoti odą nuo kenksmingų UV.
Avokadų aliejus idealiai tinka:
- brandžiai ir sausai odai;
- jautriai paakių ir kaklo odai;
- gyvybingumą ir drėgmę praradusiai odai;
- strijų profilaktikai nėštumo metu;
- sausiems ir slenkantiems plaukams;
Vakare, lengvai ištepkite plaukus (ypač šaknis ir galiukus) avokadų aliejumi, tik nepadauginkite, ryte išplaukite. Tokią procedūrą darykite kartą į savaitę.       
Plaukai atsigaus, įgis minkštumo, švelnumo, geriau augs.
Mišinyje su sviestmedžio, makadamijų, migdolų, erškėtuogių, kviečių gemalų aliejais naudojamas norint apsaugoti odą nuo strijų.
Avokadų aliejus mišinyje su alyvuogių aliejumi padeda apsaugoti odą nuo kenksmingų saulės spindulių.
Pastaba: nuo besaikio kaitinimosi saulėje – niekas neapsaugos; visada reikia vengti „karščiausių“ valandų ir mėgautis saulė voniomis saikingai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą