Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Liaudiški receptai odai

Retam žmogui patinka savo atvaizdas veidrodyje... Atsiranda kompleksų, nepasitikėjimas savimi ir, galų gale, depresija. O juk iki tobulos išvaizdos kartais trūksta tiek nedaug. Šiame skyriuje rasite daug patarimu, kaip palepinti save grožio procedūromis bei paryškinti savo įspūdingiausias kūno vietas!
Liaudiški receptai:
Sausai odai: Sumaišyti šaukštą susmulkintų petražolės lapų su šaukštu rožių ar šalavijų lapų. Užpilti 2 stiklines verdančio vandens ir palikti, kol pritrauks ir atvės iki 40° С. Tinka jautriai bei alergiškai odos prižiūrėti, taip pat odai su išsiplėtusiais kapiliarais.
[www.passion.ru]
Kaukė sausai odai su išsiplėtusiais kapiliarais:
Sumaišyti:
2 šaukštelius liesos varškės
1 šaukštelį petražolės nuoviro
1 šaukštelį aliejaus
1 šaukštelį citrinų sulčių
[www.passion.ru]
Odos gaivinimas: 2 šaukštus varškės sumaišyti su susmulkintais petražolės lapais. Patepti veido odą ir palaukti 10–12 min. Nuplauti šiltu vandeniu be muilo.
[www.passion.ru]
Odos gaivinimas: Sumaišyti šaukštą susmulkintų petražolės lapų (ar sulčių) su šaukštu rūgpienio (riebiai odai) arba grietinės (sausai odai). Patepti veidą ir palaikyti 15–20 min. Nuplauti šaltu vandeniu ar ramunėlių užpilu. Kaukė vitaminizuoja, tonizuoja, atjaunina, balina ir atgaivina.
[www.passion.ru]
Spuoguotai odai: Susmulkinti petražolės lapus ir šaknis. Sumaišyti su kiaušinio baltymu 1:1. Patepti veido ir kaklo odą ir palaukti 20 min. Gydymo trukmė: 15 dienų po 1 kaukę.
[www.passion.ru]
Strazdanų ir pigmentinių dėmių balinimas: Petražolės ir krapų lapus sumaišyti 1:1. Šaukštą gauto mišinio užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Uždengti ir palikti 2 valandoms, perkošti. Marlę suvilgyti gautame užpile ir dėti ant odos.
[www.passion.ru]
Strazdanų ir pigmentinių dėmių balinimas: 50 g susmulkintų petražolės lapų sumaišyti su vienos citrinos sultimis ir 0,5 l degtinės. Mišinį palikti 2 savaitėms tamsioje vietoje. Tepti veidą kasdien.
[www.passion.ru]
Riebiai odai: 2 šaukštus šilto petražolių nuoviro (50 g petražolės lapų užpilti 500 ml vandens, virti 15 min., perkošti pro marlę) sumaišyti su susmulkintais avižų dribsniais. Storu sluoksniu užtepti ant veido bei kaklo odos, palaikyti 20 minučių.
Nuplauti vėsiu vandeniu ir patepti petražolių užpilo ledo kubeliu.
[www.passion.ru]
Losjonas riebiai odai: šaukštą džiovintų (ar žalių) petražolės lapų ir šaknų užpilti stikline verdančio vandens. 20–30 min. virti vandens vonioje, palikti valandai, kol pritrauks, perkošti ir įpilti 1–2 stiklines baltojo vyno.
[www.passion.ru]

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą