Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 30 d., antradienis

Namų SPA

Kalėdinės dovanos namų SPA
Atsipalaidavimo valandėlė po streso kupinos dienos – štai ko nuoširdžiai norisi palinkėti savo draugams ir artimiesiems. O geriausias to palinkėjimo įgyvendinimas – tai miela šventinė dovana, raginanti pasinerti į grožį ir sveikatą puoselėjančius SPA malonumus...
Savomis rankomis pagaminta SPA dovanėlė tikrai netaps dar vienu niekam nereikalingu ir nenaudojamu suvenyru, nukištu į giliausią spintos užkaborį. O gaminti šias dovanas – tikras malonumas, prieš pat Kalėdas panardinsiantis į kvapnių fantazijų ir raibuliuojančių spalvų pasaulį visus jūsų namus.
Trumpas įvadas į namų SPA pasaulį
Daugumos čia pateiktų receptų sudėtyje vyrauja 2 svarbiausieji ingredientai – tai pagrindinis aliejus ir eterinių aliejų lašai.
Pagrindinis aliejus – tas, kuris paprastai sudaro didžiausią dalį grožio priemonės tūrio. Jis ne tik suriša visas kitas sudėtines dalis į visumą, bet ir pats švelniai puoselėja odą. Idealiu atveju jis turėtų būti visiškai arba beveik bekvapis, lengvai įsigeriantis į odą.
Pagrindiniai aliejai
Vynuogių sėklų. Lengvas, greitai įsigeriantis į odą, beveik bekvapis.
Alyvuogių. Efektyviai drėkina ir atpalaiduoja odą. Kosmetikoje naudojamas tik lengvas, kuriame nėra specifinio kvapo.
Saulėgrąžų. Bekvapis ir nebrangus. Ypač tinka naudoti su šiltais kvapais – sakoma, kad šiame aliejuje sukaupta saulės energija.
Kviečių gemalų aliejus. Tonizuoja, stangrina odą, skatina kolageno gamybą. Tačiau turi specifinį, ne visiems malonų kvapą.
Migdolų aliejus. Lengvai įsigeria į odą, daro ją švelnesnę, skaistesnę.

ŠALTINIS: Natūralioji medicina, Nr.: 12/2010
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą