Puslapiai

2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Kavos tirščiai grožiui


Mokslininkai vis dar nesutaria ko daugiau teikia kava – naudos ar žalos. Visų šio gėrimo paslapčių iki galo mokslininkai dar nepajėgia atskleisti, o daugiausia diskusijų kyla dėl to, kaip kava veikia širdį ir kraujagysles. Tyrinėtojai ir toliau ginčijasi, o daugelis moterų ir merginų išgėrusios rytmetinę kavą, nešasi tirščius į vonią ir pasinaudoja nemokamomis grožio procedūromis. Net tokios žvaigždės kaip Julia Roberts ir Cindy Crawford šią paprastą priemonę naudojo savo grožiui. Taigi, kaip mes galime panaudoti kavos tirščius?

Veido valymui. Paimkite kelis šaukštelius kavos tirščių ir sumaišykite su trupučiu kosmetinio pienelio. Pasigamintu mišiniu pamasažuokite veido ir kaklo sritis. Tada nuplaukite veidą drungnu vandeniu. Jeigu oda yra labai jautri, į kavos tirščius įdėkite truputėlį grietinėlės.

Dar keletas būdų veido valymui:
Kavos ir medaus šveitiklis veido poroms išvalyti
Reikės: 1 kupino šaukšto labai smulkiai sumaltos kavos, 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus, 1/2 šaukštelio medaus.
Sumaišykite kavą, aliejų ir medų. Gautą košę užtepkite ant nuvalyto veido, masažuodamos jį pirštais. Palaikykite vieną minutę, po to nuplaukite šiltu vandeniu.

Kavos ir grietinės kaukė, pasižyminti stangrinimo efektu
Reikės: 1 šaukštelio kavos tirščių, 1 šaukštelio medaus, 2 kiaušinių baltymų.
Atšaldžiusios baltymus, išplakite juos iki putų, įmaišykite grietinę, po to medų ir pabaigoje - kavos tirščius. Gauta košele ištepkite veidą ir kaklą. Po 20 minučių nuplaukite šiltu vandeniu.

Vitamininė bananų ir kavos kaukė nuo mimikos raukšlių
Reikės: 1/2 banano, 1 šaukštelio grietinėlės, 1 šaukštelio kavos tirščių.
Kruopščiai sutrinkite bananą ir sumaišykite su kitais komponentais. Gautą masę užtepkite ant veido ir palaikykite 15 minučių. Po to nuplaukite šiltu vandeniu.

Išsaugokite įdegį. Išvirkite stiprios kavos ir ją ataušinę išpilstykite į formeles ledui. Rytais ir vakarais patrinkite veidą lediniais kavos kubeliais.

Šveičiamasis kremas visam kūnui. Kavos tirščius lygiomis dalimis sumaišykite su grietine ir citrinų sultimis. Prieš tai nusipraususios, lengvais sukamaisiais judesiais įtrinkime visą kūno odą. Šios procedūros privalumai: pakels odos tonusą, pašalins negyvas odos ląsteles, sustangrins odą, suaktyvės kraujo apytaka. Arba galima tiesiog pasiėmus kavos tirščių iš karto keliauti į vonią ir atsistoti po šilto vandens srove, kad atsivertų visos poros. Kai poros atsiveria, masažuojamaisiais judesiais padenkite visą kūną kavos tirščiais. Taip yra labai veiksmingai valoma oda, pagerėja kraujo cirkuliacija, o kofeinas taip pat tirpdo ir padeda pašalinti riebalus. Tai puiki anticeliulitinė priemonė.

Kava tarsi specialiai sukurta tam, kad paruoštų odą būsimam kremo ar kaukių poveikiui.
Odą išlyginanti šveičiamoji kaukė
Reikės: 5 šaukštų maltos kavos, 5 šaukštų smulkios jūros druskos, 1 šaukšto jūrinių dumblių (jie parduodami vaistinėse, taip pat galima įsigyti šveitikliui paruoštos druskos su jūriniais dumbliais), 4 šaukštų alyvuogių aliejaus (arba linų, kukurūzų, graikinių riešutų aliejaus).
Druską sutrinkite grūstuvėje. Sumaišykite visus komponentus. Išsimaudykite vonioje, kad oda įkaistų (į vonią galima įlašinti 10 lašų mėgstamo aromatinio aliejaus). Iškart po vonios ištepkite kūną kauke ir pamasažuokite jį sukamaisiais judesiais nuo apačios į viršų. Ypač kruopščiai išmasažuokite problemines vietas.

Kavos šveitiklis su grietinėle
Reikės: 0,5 stiklinės kavos tirščių, 2-3 šaukštelių grietinėlės (galima naudoti varškę, ištrintą su grietine).
Su kavos tirščiais sumaišytą grietinėlę naudokite duše kaip įprastą šveitiklį.

Tamsina ir stiprina plaukus. Naujausi mokslininkų tyrimai parodė, kad kavos kaukės stabdo plaukų slinkimo procesus. Jeigu slinkimas dar negresia, verta žinoti, kad kava stiprina plaukų šaknis ir suteikia sodresnį atspalvį brunetėms ir šatenėms.
Kavos kaukė, suteikianti žvilgesį tamsiems plaukams. 
Reikės: 1-2 šaukštų maltos kavos (atsižvelgiant į plaukų ilgį).
Užpilkite puodelį kavos, palaukite kol atvės. Įtrinkite skystį į sausų, švarių plaukų šaknis. Apvyniokite galvą senu rankšluosčiu arba užsidėkite vonios kepuraitę. Po pusvalandžio nuplaukite šiltu vandeniu.
Puikus dezodorantas. Jei ruošėte žuvį, pjaustėte svogūną ar kitą stiprų kvapą turintį produktą, blogą kvapą panaikinsite tiesiog tarp rankų patrynę kelias sutraiškytas kavos pupeles. Burnos kvapas bus geresnis, jeigu sukramtysite vieną pupelę. 
Maža gudrybė gurmanėms: prieš gerdamos kavą įsiberkite cinamono ar vanilinio cukraus - po pilingo oda švelniai kvepės maloniu cinamono bei vanilės aromatu!

Taigi kava yra puikus gėrimas, tačiau mėgautis juo reikėtų saikingai. Tie, kurie išgeria daugiau kaip aštuonis puodelius kavos per dieną, rizikuoja nevaldyti savo emocijų, tapti net agresyviais. Šiuo metu kava yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Kasmet išgeriama beveik pusė milijardo puodelių kavos. 
Dėmesio: Vakare šios procedūros geriau neatlikti, nes kava tonizuoja.

Parengta pagal užsienio spaudą

1 komentaras:

  1. Kavos tirščių pilingas padėjo išvalyti poras. Bent man tai vienas geriausių atradimų, kuris padeda rūpintis veido oda. Dar kartais su kavos tirščiais šveičiu ir kūną, ypač gerai kojoms po skutimo, nes rečiau įauga plaukeliai :)

    AtsakytiPanaikinti