Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Plaukai ir jų priežiūra

Plaukų priežiūros priemonės iš virtuvės Majonezas
Norite, kad plaukai taptų minkšti ir žvilgūs? Tada geriausias kondicionierius yra majonezas. Ištepusios majonezu plaukus, palaikykite 30 min. Jei norite didesnio efekto, užsidėkite dušo kepurėlę ir kaukę palaikykite ilgiau.

Actas
Perplaudamos plaukus, į vandenį įpilkite šaukštą obuolių acto. Actas ne tik suteikia žvilgesio, bet ir pasižymi gydomosiomis galvos odos savybėmis.
AvokadasSumaišykite avokadą su kiaušinio tryniu, pridėkite alyvų aliejaus, ištepkite plaukus ir pamasažuokite. Dar geriau, jei kaukę paliksite 30 min. Taigi, jei manote, kad avokadas nebetinkamas salotoms, jis puikiai tiks kaip plaukus maitinanti priemonė.
Kiaušiniai
Suplakite kelis kiaušinius. Ištrinkusios galvą ištepkite plakiniu ir pamasažuokite. Galite kuriam laikui palikti.
Taip pat galima įpilti truputį alyvų aliejaus ir ¾ puodelio šilto vandens.

Alus
Tai taip pat puikus kondicionierius. Ištrinkusios galvą, sudrėkinkite alumi visus plukus iki pat galiukų ir pamasažuokite. Atidžiai perplaukite drungnu vandeniu.
Ir pabaigoje – kelios plaukų trinkimo taisyklės
· Ištrinkusios galvą, perskalaukite plaukus kiek galite vėsesniu vandeniu – taip jie labiau žvilgės.
· Nepilkite šampūno tiesiai ant plaukų. Pirmiausia įpilkite į delnus, tik tada ištepkite plaukus.
· Plaukite šampūnu du kartus. Pirmasis kartas pašalina riebalus ir dulkes, o antrąjį kartą šampūnas jau veikia kaip gydomoji priemonė.
· Ištepkite kondicionieriumi visus plaukus iki pat galiukų. Užsidėkite dušo kepuraitę ir palikite 10 min. Tada rūpestingai perskalaukite.



Neįprastos plaukų savybės
· Savo tamprumu ir elastingumu plaukai prilygsta aliuminiui (vienas plaukas gali atlaikyti iki 200 gramų svorio), tokio tempimo negali atlaikyti daugelis tekstilės pluoštų – jie plyšta.
· Plaukai sulaiko šilumą – oras, patekęs tarp plaukų, apgaubia odą sluoksniu, neleidžiant išeiti šilumai; kuo daugiau plaukai tiesinasi, tuo daugiau jie išlaiko oro bei šilumos.
· Dėka odos riebalų sekreto dengiančio plauką, jie gali sulaikyti savo paviršiuje dulkes, plaukų priežiūros ir šukuosenos formavimo priemonių likučius, sunkias cigarečių dūmų daleles, automobilių degimo dujų, sodžiaus frakcijas, netirpiųjų druskų nuosėdas.
· Plaukai turi savybę kaupti kai kurias medžiagas, tai leidžia juos naudoti kaip indikatorius. Šį plaukų savybė jau seniai yra naudojama kriminalistikoje.
· Plaukai turi savybę sugerti drėgmę, taip pat gliceriną, augalinės ir gyvulinės kilmės riebalus; sugeriant plauko tūris padidėja 10–25 proc. Plauko paviršiuje pasilieka ir negali susigerti mineraliniai aliejai, vazelinas ir vazelino aliejus.
· Šarmai ir rūgštiniai preparatai mažina plaukų tamprumą, bet didina jų galimybę sugerti vandenį. Plaukai gali 2–3 kartus padidinti savo tūrį, ištempiant ir susukant suvilgytą šarmais plauką, todėl vyksta nebeišnykstami plauko formos pakitimo procesai (cheminis plaukų sušukavimas ar ištiesinimas). Rūgštiniai preparatai (vandenilio peroksidas) plonina plaukus, mažina jų elastingumą, jie lūžinėja.
Plaukų maitinimas „iš vidaus“ Pirmiausia – vanduo. Svarbiausia – niekada nelaukite, kol ištrokšite. Jei jaučiate troškulį, vadinasi, kūnas prarado per daug vandens. Vanduo reikalingas ne tik mūsų kūnui, jis svarbus, kad plaukai būtų žvilgūs ir sveiki. Idealu būtų išgerti apie 8 stiklines vandens per dieną.

Antra, baltymai. Baltymai plaukams suteikia tvirtumo, taigi reiktų daugiau valgyti žuvies, sūrio, kitų pieno produktų.

Mineralai:

· geležis padeda plaukams išlaikyti deguonį. Todėl reikia valgyti raudoną mėsą ar tamsiai žalias daržoves arba vartoti geležies papildų;
· cinkas saugo nuplikimo, todėl reikia nepamiršti mėsos bei jūros gėrybių;
· varis išlaiko plaukų pigmentą. Taigi paryškinti natūralią plaukų spalvą galite valgydami daugiau vario turinčių produktų, tokių kaip kepenys, šviežios daržovės, riešutai, sėklos.

Vitaminai:
· vitaminas A svarbus galvos odos būklei. Jo galima gauti valgant daržoves, ypač morkas.
· vitaminai B ir C svarbūs kraujo apytakai, plaukų augimui ir spalvai. Todėl valgykite daugiau vaisių, daržovių, kiaušinių, pieno produktų, duonos.
Kaip sustabdyti plaukų slinkimą?
· Gerkite trintų bananų su medaus, jogurto ir lieso pieno kokteilį.
· Vartokite vitamino B6 ir cinko papildus.
· Trinkdami šampūnu ir masažuodami, galvą laikykite palenkusios – tai pagerins skalpo kraujotaką.
· Venkite streso.
· Pakankamai miegokite.
Kosmetika plaukams... iš virtuvės
Citrina

Citrinos rūgštis veikia sutraukiamai, todėl kosmetikoje naudojama riebiai odai ir plaukams priežiūrėti. Neblogai susidoroja su pleiskanomis. Taip pat citrinos sulčių rūgštys turi blukinamąjį poveikį. Šio vaisiaus sudėtyje yra nemažai vitamino C, todėl po procedūrų su citrina galima tikėtis sveikesnio atspalvio.

Citrinos gaiviklis riebiems plaukams. Litre vandens 15 minučių pavirkite keturių išspaustų citrinų žieveles. Šampūnu ištrinkę galvą, šiuo skysčiu perskalaukite plaukus. Taip pat galima į perskalauti skirtą vandenį įlašinti grynų citrinų sulčių šaukštelį. Toks perskalavimas turi šviesinamąjį poveikį.

Bananai

Bananuose yra nemažai ląstelienos, baltymų, kalio, vitamino A, C, E. Dėka savo minkštumo bananai naudojami įvairioms kaukėms. Galima naudoti ir veido priežiūrai.

Bananų kaukė sausėjantiems plaukams. 1–3 bananus (priklauso nuo plaukų ilgio) ištrinkite iki vientisos masės su stikline pieno. Gautą masę užtepkite ant drėgnų ištrinktų plaukų. Palikite 15–20 min. Kursas tęsiamas 20 dienų, tepant kaukę kas antrą dieną. Plaukai taps lankstūs, bus sudrėkinti ir sveikai blizgės.

Majonezas

Maitinamoji majonezo kaukė. Majoneze yra nemažai kiaušinių ir riebalų, todėl nereikia nieko papildomai dėti. Tiesiog tepkite majonezą ant plaukų ir būkite su šia kauke 15–20 min. Kad neliktų majonezo kvapo, drėgnus plaukus galima papurkšti specialiomis nuo karščio saugančiomis priemonėmis, jos yra kvapnios ir apsaugo plaukus nuo žalojančio feno karščio.

Arbata

Gausybės mikroelementų, vitaminų ir kitų naudingų medžiagų dėka arbata pasižymi tonizuojamuoju, uždegimą slopinančiu ir raminamuoju poveikiu. Arbatos paketukai dažniausiai naudojami akių nuovargiui, patinimams ir juodiems ratilams mažinti. Stipri arbatos ištrauka tinkama ir plaukų priežiūrai.

Atspalvį suteikianti priemonė iš arbatos. 3–4 šaukštus juodosios arbatos arbatžolių užpilkite stikline verdančio vandens. Palaikykite 15–20 min. Perskalaukite plaukus šia ištrauka ir iššukuokite. Tai puikus būdas suteikti plaukams lengvą rausvai rudą atspalvį, kuris išliks iki kito plaukų trinkimo.
Priemonė iš arbatos plaukams stiprinti

Arbatos ištrauka puikiai tiks, jeigu jaučiate, kad plaukai ėmė slinkti ir ne taip gerai auga. 10 dienų vakarais įtrinkite galvos odą stipria arbatos ištrauka. Gali būti, kad ši priemonė padės geriau už bet kokį plaukus stiprinantį losjoną.
Kaip atgaivinti plaukus po vasaros?
Po savaitės poilsio prie jūros plaukai, kurie nebuvo tinkamai prižiūrimi – nebuvo naudojamos specialios priemonės su UV filtrais, o po maudymosi jūroje nebuvo skalaujami gėlu vandeniu, išblunka, tampa sausi ir lūžinėja. Atrodo, kad saulė, jūra, vėsus oras turėtų teigiamai veikti kūną bei plaukus, tačiau taip nėra. Išorinis plaukų sluoksnis sudarytas iš keratino grūdelių, kurie saugo plauką nuo aplinkos poveikio. Sūrus vanduo ir UV spindulių perteklius mažina keratino sluoksnio tvirtumą, ir plaukai tampa lengvai pažeidžiami. Taigi, pasibaigus vasarai, kol neprasidėjo šalčiai, pats laikas pasirūpinti savo plaukais.

Pirma, ko reikės, – kantrybė – vienos procedūros nepakaks. Iš pradžių būtina nueiti pas kirpėją, nukirpti lūžinėjančius ir skilinėjančius galiukus, tik tada galima imtis gydomųjų procedūrų. Šioje kovoje už sveikus plaukus visos priemonės geros: tiek kosmetinės priemonės, tiek liaudiški receptai. Tačiau nelaukite greito rezultato. Naudokite šampūną ir balzamą sausiems plaukams, be to, 2 kartus per savaitę darykite kaukes plaukams. Kai po kaukės plaukai blizga, tai dar nereiškia, kad jie atgaivinti ir galima nutraukti gydymą. Visas gydymas trunka apie mėnesį – priklauso nuo plaukų pažeidimo laipsnio.

Pati populiariausia liaudiška priemonė plaukams atgaivinti – alyvuogių aliejus. Dar galima pridėti porą kiaušinio trynių ir citrinos sulčių. Mišiniu suteptus plaukus laikyti 20–30 minučių, po to gerai išskalauti. Skalavimui patartina naudoti dilgėlių ar ramunėlių nuovirą. Šampūno tuomet nenaudoti. Stenkitės saugoti plaukus nuo papildomo streso, nedažykite jų ir nedarykite cheminio sušukavimo.

ŠALTINIS: http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagrid=grozis&rodyti=idom&lid=2&subtema=81

1 komentaras:

  1. VISAS SKAITYKITE ŠIĄ TESTAMONĄ, KAIP GAUTI MANO PASKOLĄ IŠ TEISĖS IR PATIKĖTOS PASKOLOS ĮMONĖS. Mano vardas Kjerstin Lis, aš ieškojau paskolos savo skoloms padengti, visi, kuriuos sutikau, sukčiaujo ir pasiėmė pinigus, kol galiausiai sutikau poną Benjaminą. Breilis Lee Jis man suteikė 450 000,00 R paskolą. Jis padėjo ir kitiems mano kolegoms. Aš kalbu kaip laimingiausias žmogus visame plačiame pasaulyje šiandien ir pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris gelbsti mano šeimą nuo mūsų blogos padėties, pasakysiu vardą visam pasauliui ir aš su džiaugsmu sakau, kad mano šeima grįžo į gera, nes man reikėjo paskolos, kad pradėčiau visą gyvenimą, nes esu vieniša mama su 3 vaikais ir visas pasaulis atrodė, kad ji kabojo ant manęs, kol turėjau galvoje, kad Dievas atsiuntė paskolos davėją, kuris pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimos, skolinantis Dievą, ponas, Benjaminas, jis buvo Gelbėtojas, Dievo siųstas gelbėti mano šeimos, ir iš pradžių maniau, kad tai nebus įmanoma, kol negausiu paskolos, pakviečiau jį į savo šeimą. - viso vakarėlio, kurio jis neatsisakė, ir patarsiu kiekvienam, kuriam tikrai reikia paskolos, susisiekti su ponu Benjamin Breil Lee el. paštu (Lfdsloans@outlook.com), nes jis yra supratingiausias ir nuoširdžiausias paskolos davėjas. kada nors susitiko su rūpestinga širdimi. Jis nežino, kad aš tai darau, skleisdamas mano linkėjimą į mane, tačiau manau, kad turėčiau tuo pasidalinti su jumis, kad išvengtumėte sukčių. Prašau, saugokitės apsimetinėtojų ir susisiekite su tinkama paskolų bendrove el. Paštu per Lfdsloans @ outlook. com arba „WhatsApp“ + 1-989-394-3740. .

    AtsakytiPanaikinti