Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Medaus kosmetika

Jeigu neturite laiko ar noro vaikščioti į grožio salonus, bet namuose turite medaus, savo oda galite pasirūpinti ir patys, nes medus pritraukia ir išlaiko drėgmę, kuri būtina, kad oda išliktų minkšta ir elastinga.
 
Drėkinantis ir valantis tirpalas
Į pusę stiklinės vandens įberkite ketvirtį stiklinės druskos ir išmaišykite. Pamirkykite tirpale vatos gniužulėlį ir uždėkite jį ant spuogo bei švelniai spausdami palaikykite keletą minučių. Medvilninį tamponą patepkite medumi ir uždėkite ant spuogo bei palaikykite 10 min. Paskui nuplaukite vandeniu ir nusausinkite.
Stangrinanti veido kaukė
Sumaišykite 1 šaukštą medaus, 1 šaukštą glicerino, 1 kiaušinio baltymą bei tiek miltų, kad mišinys taptų pastos tirštumo. Užtepkite kaukę ant veido ir kaklo bei palaikykite 10 min. Nuplaukite šiltu vandeniu.
Veido šveitiklis su medumi
Sumaišykite 1 šaukštą medaus su dviem šaukštais smulkiai sumaltų migdolų ir puse šaukštelio citrinų sulčių. Švelniai įtrinkite į veido odą. Paskui nuplaukite šiltu vandeniu.
Drėkinamasis losjonaS
Sumaišykite vieną šaukštelį medaus su 1 šaukšteliu aliejaus bei ketvirtadaliu šaukštelio citrinų sulčių. Patepkite losjonu plaštakas, alkūnes, kulnus ar kitas sausėti linkusias vietas. Palaukite 10 min. ir nuplaukite vandeniu.
Odą minkštinanti vonia
Maudydamiesi į vonią įpilkite ketvirtadalį stiklinės medaus, ir oda po šios procedūros taps kvapni bei švelni.
Plaukų kaukė
Sumaišykite pusę stiklinės medaus su ketvirčiu stiklinės alyvų aliejaus. Šiuo mišiniu ištepkite plaukus, užsimaukite ant galvos dušo kepuraitę ant maišelį ir palaikykite 30 min. Paskui išplaukite galvą su šampūnu.
Tepalas nuospaudoms naikinti
Į 50 g pikio ir 30 g vaško įpilti vienos citrinos sultis. Viską sumaišius pašildyti. Tepalas laikomas uždarame indelyje. Tepalu storu sluoksniu kasdien tepamos nuospaudos, jos bintuojamos ar tvirtinamos pleistru. Po kelių dienų nuospaudos, jas išmirkius 2 proc. karštame sodos vandenyje, lengvai pašalinamos
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą