Puslapiai

2011 m. rugsėjo 3 d., šeštadienis

Raudonųjų palmių aliejus

Nerafinuotas raudonasis palmių aliejus pagamintas tradiciniu būdu, išlaiko natūralias karotino (provitamino A ) maistingąsias medžiagas, antioksidantus tokotrienolius (vitaminas E) ir ryškiai raudonai oranžinę spalvą.
 
Nerafinuotas raudonasis palmių aliejus gaminamas iš Afrikoje natūraliai augančių Elaeis guineensis tropinių palmių vaisių minkštimo ir sėklų. Tai tradicinis aliejus, kurį Afrikoje išgauna ir naudoja daugiau nei 5000 metų.

Apie 1900 metus palmių aliejus buvo atrastas pietryčių Azijos valstybių, Malaizija šiuo metu yra palmių aliejaus eksporto lyderė pasaulyje. Jie palmių aliejų išgauna iš plantacijose užaugintų palmių vaisių, tai prastesnės kokybės ir pigesnis aliejus, kurio gausiai siūloma mūsų rinkoje.

Raudonasis palmių aliejus yra išgaunamas iš vakarų Afrikoje natūraliai, laikinėje gamtoje, augančių palmių vaisių. Jį gamina nedideli šeimyniniai ūkiai. Nerafinuoto palmių aliejaus sudėtyje yra antioksidantų (vitamino E), jie pasižymi konservuojančiomis savybėmis, todėl palmių aliejus dažnai naudojamas kaip ingredientas, ilgiau išlaikantis produkto galiojimo laiką. Apie 50% raudojųjų palmių aliejaus sudaro sočiosios ir apie 39% mononesočiosios riebiosios rūgštys, todėl jis atsparus karščiui.

Vitaminas E aliejuose vertinamas, kaip labai svarbi maistingoji medžiaga. Ši medžiaga susidaro iš aštuonių vitamino E šeimos junginių, keturių tokoferolių junginių (alfa, beta, gama ir delta) ir keturių tokotrienolių junginių (alfa, beta, gama ir deltą).

Tokotrienalis yra daugiau vertingas antioksidantas nei tokoferolis. Tokotrienolių galima rasti ryžiuose, kviečiuose gemaluose, avižose, miežiuose, tačiau iš palmių vaisių jo galima išgaiti gausiausiai. Nerafinuotas palmių aliejus yra vienas iš geriausių vitamino E šaltinių. Daugumoje, šiuo metu rinkoje siūlomų odos priežiūros priemonių ar papildų, kurių sudėtyje yra vitamino E yra pagaminti iš sojų.
Gamtoje yra randama apie 600 karotinoidų šaltinių, nuo gelsvai oranžinio iki raudono atspalvio. 50 iš jų turi nevienodą procentą vitamino A.

Raudonųjų palmių aliejuje yra 15 kartų daugiau karotino nei morkose ir 300 kartų daugiau nei pomidoruose. Raudonųjų palmių aliejus naudojamas odos priežiūros priemonių gamyboje kaip drėkinamųjų, maitinamųjų savybių turintis ingredientas, saugantis nuo UV spindulių, skatinantis sveiką įdegį, kremui jis suteikia raudonai oranžinę spalvą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą