Puslapiai

2011 m. rugsėjo 18 d., sekmadienis

NAMŲ SPA: 10 kaukių kūno odai


Jei norite, kad oda būtų sveika, vien drėkinti jos neužteks. Teks maitinti, šveisti ir palaikyti elastingumą.
Liaudiškos priemonės (kaukės) yra patikrintos laiko, jų poveikis įrodytas ir patvirtintas. Kaukes, skirtas kūnui, galima derinti su apsilankymu saunoje ar pirtyje.
Kava
Kaukių, skirtų kūnui, sudėtyje dažnai būna ir kava. Kofeinas padeda skaidyti riebalus, suteikia odai malonų aromatą ir lengvą įdegio atspalvį. Tą patį padaro tiek malta kava, tiek ir kavos tirščiai. O štai tirpi kava netinka naminei kosmetikai gaminti: ji, žinoma, suteiks odai bronzinį atspalvį, tačiau kito trokštamo poveikio nesulauksite.
Verta žinoti, jog grubiai malta kava tinka šveitimui, o sumalta iki miltelių - paprastai kaukei. Natūrali kava yra pati paprasčiausia kaukė. Galima į ją įlašinti keletą lašų arbatos medžio eterinio aliejaus. Šiltus kavos tirščius užtepkite ant kūno, švelniais judesiais įmasažuokite, o po to nuplaukite.
1. Su grietinėle
2 šaukštai grietinėlės, 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus, 1 šaukštas maltos kavos. Viską kruopščiai išmaišykite, pašildykite ir 5 minutes laikykite inde su vandeniu. Kaukę užtepkite ant kūno, ypatingą dėmesį skirkite klubams ir užpakaliukui. Nuplaukite po 10 minučių. Grietinėlę galima pakeisti grietine arba jogurtu.
2. Su cinamonu
Sumaišykite 1-2 šaukštus kavos tirščių, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, 0,5 šaukštelio cukraus, 0,5 šaukštelio malto cinamono, 0,5 šaukštelio druskos. Gautą masę rato judesiais užtepkite ant odos ir po 20 minučių nuplaukite.
3. Su avižiniais dribsniais
Avižinius dribsnius išbrinkykite karštame vandenyje, po to lygiomis proporcijomis sumaišykite su kava. Šis mišinys valo odą ir ją drėkina.
Kojos
Ypatingo dėmesio reikalauja pėdos ir blauzdos - juk joms kasdien tenka nemenkas fizinis krūvis.
4. Su bananais
2 bananus sutrinkite iki tyrelės konsistencijos ir įpilkite riebios šiltos grietinėlės. Maišykite tol, kol masė taps vienalytė. Gerai išgarinkite kojas, nušveiskite jas šveitikliu (sumaišykite sodą su smulkia jūros druska). Nuplovusios šveitiklį šiltu vandeniu, užtepkite bananų kaukę ant pėdų ar kojų iki kelių. Laikykite kaukę 20 minučių, po to ją nuplaukite.
5. Su kukurūzais
1 šaukštas medaus, 2 šaukštai kukurūzų miltų, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus. Kukurūzų miltus sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir virkite 5-7 minutes vandens vonelėje (kaukės indas įstatytas į indą su vandeniu), kol mišinys sutirštės. Gautąją masę atvėsinkite ir tik tada įdėkite medaus. Paruoštą kaukę užtepkite ant švarios pėdų odos (ar visų kojų). Kaukę laikykite 10-15 minučių, po to 2-3 minutes masažuokite. Nuplovusios kaukę, kojas ištepkite riebiu kremu.
Molis
Kaukių sudėtyje esantis kosmetinis molis padeda kovoti su celiulitu ir riebalų sankaupomis, nes iš poodinių audinių sluoksnių ištraukia drėgmės perteklių. Be to, jis gerai valo, maitina odą, didina odos elastingumą. Tokios kaukės būtinai turi būti pašildytos, nes tik tokiu atveju molis atskleidžia savo gydomąsias savybes.
6. Su pienu
300 gramų rožinio molio, 2 šaukštai medaus, 1 stiklinė pieno. Pieną pašildykite, įdėkite į jį molį ir medų, maišykite tol, kol pasigamins vienalytė masė. Užtepkite ant odos, laikykite ne ilgiau nei valandą.
7. Su medumi
Vandenį pakaitinkite ir sumaišykite su 150 gramų balto arba mėlyno molio ir 50 gramų medaus. Užtepkite ant odos ir po 15 minučių nuplaukite.
8. Su mineraliniu vandeniu
Lygiomis proporcijomis sumaišykite mėlynąjį molį ir kavos tirščius bei šiek tiek atskieskite juos mineraliniu vandeniu. Lengvais masažuojamais judesiais užtepkite mišinį ant odos. Kaukė padeda lieknėti.
Ir dar kelios kaukės jūsų kūnui.
9. Su alyvuogių aliejumi
2 šaukštai jūros druskos, 2 šaukštai alyvuogių aliejus, 1 šaukštas medaus. Jei druska stamboka, ją geriau susmulkinkite kavamale. Viską sumaišykite, užtepkite ant švaraus kūno (idealu - po pirties), masažuokite, nuplaukite. Kaukė padeda pašalinti toksinus, tonizuoja ir kartu veikia kaip šveitiklis - pašalina mirusias odos ląsteles.
10. Su šokoladu
200 gramų kakavos miltelių ištirpinkite 0,5 litro karšto vandens. Maišykite tol, kol masės konsistencija bus kaip grietinės, ir plonu sluoksniu užtepkite ant odos. Lieknina, taip pat drėkina ir maitina odą.

1 komentaras:

  1. Man labai patinka tavo įrašai. Kam tie prabangūs spa kaune ar vilniuje, kai viską dar geriau namuose gali pasidaryti. :)

    AtsakytiPanaikinti